🚚 GRATIS VERZENDING VANAF €50! 🚚

5 tips om je immuun systeem een stevige boost te geven!

1. Gember

Gember
Het zit boordevol antioxidanten die je helpen om je lichaam gezond te houden en de opname van voedingsstoffen uit je darmen tot wel 200% kan verhogen. Bovendien heeft het een ontgiftende werking waardoor schadelijke stoffen geen kans krijgen om zich op te hopen in je organen.
Extra bonus deze dagen: gember stimuleert de doorbloeding en zorgt er zo voor dat je lekker warm blijft wanneer het buiten (of binnen) koud is.
Heb je het toch zitten? Dan kan een extra gember shotje zeker geen kwaad! Het werkt namelijk slijmoplossend en remt ontstekingen. Meng 1 lepeltje gember shot in een tas warm water voor een heerlijke gemberthee.
 

2. Zorg voor voldoende slaap

zorg voor voldoende slaap

Dit is in feite een 'no-brainer', maar toch blijkt het vaak moeilijk haalbaar.

Voldoende nachtrust is niet enkel belangrijk om je overdag fit en energiek te voelen. Tijdens onze slaap is ons lichaam eigenlijk heel hard bezig met het eigen herstel. Het is dus tijdens dit rust moment dat we ons immuunsysteem ontwikkelen en onze infectie werende superkrachten ontwikkelen. 

Gun jezelf deze winter dus gerust dat extra uurtje slaap. Minimum 7 uurtjes waardevolle slaap elke nacht zou het doel moeten zijn. Ga je voor 8 of 9 deze wintermaanden, dan is dat zelfs nog beter.😉

3. Eerst water, de rest komt later

Drink voldoende waterHeb je soms last van zeurende hoofdpijn doorheen de dag? Vermoeid en zwaar gevoel? De kans is groot dat je gewoon te weinig gedronken hebt.😳
Voldoende gehydrateerd zijn is belangrijk omdat het je lichaamstemperatuur regelt, je spijsvertering bevordert en het ervoor zorgt dat we vitamines en mineralen beter kunnen opnemen en gifstoffen elimineren. 
Wanneer de verwarming aanstaat is de lucht erg droog. Hierdoor kunnen je longen minder zuurstof opnemen uit de lucht. Daarnaast verdampt droge lucht ook snel, waardoor je een droge keel kan krijgen, droge huid en hoofdpijn. Dé remedie? Water drinken!

4. Kom in beweging

kom in bewegingZodra het buiten kouder wordt, is de verleiding des te groter om lekker lui onder een dekentje in de zetel te ploffen. Even naar buiten gaan en een frisse neus halen is dan net iets minder gezellig.
Helaas... wil je die winter dip vermijden? Blijf dan in beweging!
Regelmatige (gemiddelde) beweging geeft je immuun systeem een natuurlijke boost. Het gaat ontstekingen tegen en zorgt ervoor dat je cellen vaker hernieuwen. 
Dus kom uit je zetel, trek je jas aan en trotseer de frisse buitenlucht. je lichaam (en je gemoed) zal je dankbaar zijn. 

5. Geef voorrang aan groenten en fruit.

Eet groenten en fruit regenboogHet mag je ondertussen niet meer verbazen, maar fruit en groenten zitten boordevol essentiële vitamines en mineralen die onze weerstand voeden. 
Merk je dat je vaker voor zogenaamde 'comfort foods' kiest tijdens de koudere maanden? Zorg dan dat je deze zeker aanvult met voldoende groenten en fruit! 
Voorzie je lichaam van wat extra liefde deze winter en geef het de voedingsstoffen die het nodig heeft. 
Wist je dat 1 portie van onze PŌW blends alvast goed is voor 150g extra groenten en fruit? 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd