🚚 GRATIS VERZENDING VANAF €50! 🚚

De basis van PŌW blends
Waarom hebben we gekozen voor een basis van havermout meel, erwten eiwit isolaat, cichorei vezel, MCT vetten en lijnzaad?
Wel, al deze voedingsmiddelen zijn natuurlijk en enorm voedzaam!
Allemaal bevatten ze veel vezels, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Ze dragen bij tot een gezonde darmwerking (flora), een lang verzadigingsgevoel en ze houden de bloedsuikerspiegel in stand

Leuk Toch? Geen suiker cravings meer!

Havermout bevat veel voedingsvezels,belangrijke vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het bevat ook meer eiwitten dan de meeste andere graansoorten.
Wat havermout zo bijzonder maakt zijn de beta-gluccanen. Deze vezels hebben een cholesterolverlagend effect en gaan het hongergevoel tegen. Ze werken als een soort spons. Ze absorberen vloeistof zodat de vezels uitzetten en het lichaam meer tijd nodig heeft om ze te verteren. Bovendien bevat havermout redelijk veel complexe koolhydraten, maar weinig suiker. Daarom past het bij voeding met een lage glycemische index. Dit geeft aan hoe snel koolhydraten in je lichaam worden omgezet in glucose. Hoe hoger de glycemische index, hoe sneller je bloedsuikerspiegel stijgt.

Erwten eiwit isolaat is de meest geschikte vegan eiwitbron. Het bevat een compleet aminozuurprofiel en het is rijk aan BCAA’s (belangrijk voor spierherstel). Bovendien geeft het een langdurige verzadiging, maar dan zonder het opgeblazen gevoel en/of buikkrampen. In tegenstelling tot veel dierlijke eiwitten (vb whey eiwit), geeft erwten eiwit isolaat geen last van winderigheid. Tenslotte bevat het ook talrijke vitamines en mineralen, sporenelementen en vezels.

MCT vetten, ofwel middellange keten triglyceriden, zijn vetten die sneller beschikbaar zijn als energie en minder worden opgeslagen als vet in het lichaam. Ideaal toch! Bovendien zorgen MCT vetten ook voor een langer verzadigingsgevoel en produceren ze minder afvalstoffen.

Cichorei vezels zijn heel kwalitatieve voedingsvezels. Ze bevorderen de spijsvertering, houden je bloedsuikerspiegel stabiel en zouden mogelijk als prebiotische vezels de opname van mineralen in de darm verhogen.

Last but not least, bevatten onze blends ook lijnzaad. Dit kleine zaadje bevordert de spijsvertering, is een bron van vezels en alfa linoleenzuur (omega 3 vetzuur). Dit maakt dat ze een krachtig ontstekingsremmend effect hebben. Ze geven je immuunsysteem een boost, zijn goed voor je hersenen, verlagen je slechte cholesterol en je bloeddruk.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd