🚚 GRATIS VERZENDING VANAF €50! 🚚

De voordelen van het veganismeMet PŌW proberen wij de nodige aandacht te besteden aan het veganisme. Het zal waarschijnlijk niet de eerste keer zijn dat je dit begrip tegenkomt. Vegan lijkt een echte ‘trend’, maar het is veel meer dan dat. Vegan is een manier van leven, waarbij je al met kleine beetjes een groot verschil kan maken.

Belangrijk om te weten

Veganisme gaat over meer dan datgene op je bord ligt. Ook het gebruik van kleding, make-up en beautyproducten die dierlijke ingrediënten bevatten of getest zijn op dieren, zijn zaken die veganisten vermijden, net zoals het eten van dierlijke producten.

Het vegan dieet telt ook heel wat voordelen voor het klimaat. De huidige veehouderij, vlees- en zuivelproductie zijn zeer uitputtend voor onze planeet. Zo is de industrie onder andere te linken aan een hoge CO2-uitstoot, ontbossing, hoog waterverbruik en vervuiling van de omgeving.

Weetje: voor de productie van 1kg vlees is 16.000 liter water nodig, wat ongeveer gelijk staat aan 2 maanden douchen. Say what?!

 

Een gezonde levensstijl

Veganisme hoort bij een gezonde levensstijl. Door de jaren heen zijn er al verschillende positieve side effects van het vegan dieet bewezen. Het is wel belangrijk om na te gaan of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt bij het bannen van alle dierlijke producten. Zorg dan voor de nodige vervangproducten en voedingssuplementen zodat je ook jouw lichaam tevreden houdt. 

Met PŌW proberen wij het veganisme te omarmen, met onze producten die 100% vegan zijn en de focus te houden op een gezonde levensstijl. Het gaat bij ons voornamelijk over het bewustzijn daarvan en het gebruik van plantaardige eiwitten, die gewoonweg veel beter zijn voor je lichaam.

Belangrijk om te vermelden is dat je natuurlijk niet je hele voedingspatroon dient om te gooien om je steentje bij te dragen. We begrijpen ook dat het een hele aanpassing is, die zeker niet altijd past binnen ons Belgisch eetpatroon. Kies je bijvoorbeeld voor één dag in de week vegan te eten, dan maak je al een enorm verschil.

Bij PŌW maken we er onze missie van ervoor te zorgen dat het voor jullie makkelijker wordt om een gezonde keuze te maken.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd